سالانه بیش از 70 هزار مصدوم شدید از تصادفات رانندگی به جا میماند و 92 درصد این تصادفات حتماً با یکی از ضایعات ارتوپدی همراه است.
به گزارش خبرنگار موج، رئیس انجمن جراحان ارتوپدی ایران، غلامعلی عکاشه با بیان این که سالانه بیش از 22 هزار مرگ ناشی از تصادف رانندگی را در کشور شاهد هستیم، اظهار داشت: بخشی از هزینه بسیاری از تصادفات رانندگی که منجر به شکستگی استخوانها میشود به علت پایینبودن تعرفه بر دوش متخصصان ارتوپدی است. شایعترین بیماریهای شایع در این حوزه مربوط به تروماست که از تصادفات رانندگی ناشی میشود.
وی با انتقاد از پایینبودن تعرفههای مربوط به خدمات ارتوپدی افزود: هر سال تعرفههایی بر اساس قانون نظام پزشکی اعمال میشود.
عکاشه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بیماری آرتروز گفت: ابتلا به این عارضه در جامعه رو به افزایش است که علت اصلی آن عادات ناصحیح زندگی مردم از جمله نحوه نشستن، زیادبالارفتن از پلهها و شیوع چاقی و اضافهوزن بین مردم است.
وی با اشاره به این که 2 نوع استئوآرتروز اولیه و ثانویه وجود دارد ادامه داد: نوع اول بیشتر به دلیل افزایش سن و معمولاً بدون دلیل ثانویه ایجاد خواهد شد که در آن ترکیب غضروف عوض خواهد شد و نوع دوم به علت ثانویه از جمله بیماریهای سیستمی، نقرس و روماتیسم و همچنین چاقی ایجاد میشود.
رئیس انجمن جراحان ارتوپدی ایران اضافه کرد: مفصل زانو آناتومی خاصی دارد. در بیشتر زندگی مردم مانند نشستنهای دوزانو، چهارزانو، دستشویی رفتن و بالارفتن از پلهها حالت خمیدگی دارد که این باعث نرمشدگی کشکک زانو میشود.
عکاشه با اشاره به این که زنان بیشتر از مردان به این بیماری دچار میشوند، گفت: آخرین درمان استئوآرتروز تعویض مفصل زانو است.
احسن به این آمار خوبت
امیدوارم موفق باشی