تصادف

این وبلاگ قصد دارد به تصادف بپردازد... همین!

تصادف

این وبلاگ قصد دارد به تصادف بپردازد... همین!

1414 کشته در تصادفات رانندگی دی ماه

تنها در دی ماه سال جاری هزار و 414 نفر در تصادفات رانندگی کشته شدند که از این تعداد 313 نفر زن و هزار و 101 نفر مرد بوده اند.براساس آماری که محمد حسن عابدی رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در گفت وگو با ایسنا اعلام کرده 19 هزار و 415 نفر در تصادفات رانندگی دی ماه سال 87 مصدوم شدند که از این تعداد 14 هزار و 391 نفر مرد و پنج هزار و 24 نفر زن بوده اند.» به گفته رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور استان تهران با 164 کشته ناشی از تصادفات، بیشترین و استان اردبیل با چهار کشته، کمترین متوفیات ناشی از تصادفات رانندگی را داشته اند.
عابدی می گوید: «استان تهران با دو هزار و 776 نفر بیشترین و استان خراسان جنوبی با 130 نفر کمترین تعداد مصدومان ناشی از تصادفات را داشته اند. همچنین براساس آمار پزشکی قانونی کشته ها و مجروحان تصادفات کشور در دی ماه نسبت به آذر ماه به ترتیب 231 و هزار و 451 نفر کاهش داشته است.»
آمار تصادفات دی ماه همزمان با اظهار نگرانی مسوولان از افزایش آمار تصادفات در نوروز 88 منتشر شده است.
به گفته مسوولان تولید خودرو بیش از ظرفیت جاده ها، نقص 30 درصد خودرو ها و رعایت نشدن اصول رانندگی از سوی شهروندان عواملی هستند که به افزایش این نگرانی دامن می زنند.
براساس آمارهای جهانی در شش سال گذشته بیش از 100 هزار نفر در جاده های ایران جان باخته اند که این رقم در کل جهان بی سابقه است. برخی رسانه های آمریکایی میزان مرگ ومیر جاده ای را در ایران طی یک سال با میزان تلفات آمریکا در یک نبرد تمام عیار بیشتر دانستند.
کارشناسان نبود فرهنگ احترام به قوانین و مقررات در جاده ها، فرسودگی نظام حمل ونقل جاده ای ونبودن ضابطه و معیار مشخص برای رانندگان اتوبوس های حمل ونقل جاده ای را از دلایل حوادث مستمر جاده های کشور عنوان می کنند.
خسارت اقتصادی ناشی از حوادث رانندگی سالانه چهار درصد تولید ناخالص ملی را شامل می شود. رئیس اداره پیشگیری از سوانح و حوادث وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز پیشتر گفته بود سالانه بیش از 2/5 میلیارد دلار صرف درمان مصدومیت های ناشی از حوادث ترافیکی در کشور می شود.
با آنکه مسوولان همواره بر آمار تصادفات و خسارت های جبران ناپذیر آن تاکید کرده اند اما این روند همچنان ادامه دارد. مهدی هاشمی معاون عمرانی وزیر کشور سال گذشته در سمینار بین المللی ایمنی حمل ونقل اعلام کرده است: «آمار تصادفات جاده ای در ایران 20 برابر میانگین جهانی است و در حال حاضر ایران 5/2 درصد از میزان تصادفات جاده ای صورت گرفته در جهان را از آن خود کرده که این آمار پنج برابر کشورهای صنعتی جهان و پنج برابر کشورهای همطراز ایران است. سالانه یک میلیون و 200 هزار نفر در نقاط مختلف بر اثر تصادفات جاده ای کشته می شوند که می توان گفت 80 درصد از این آمار به کشورهای در حال توسعه اختصاص دارد.»
هاشمی تاکید می کند: «چنانچه اقدامات موثری در این زمینه صورت نگیرد این آمار تا سال 2020 به  5/2 میلیون نفر افزایش خواهد یافت. به طور متوسط روزانه 75 نفر در اثر حوادث رانندگی جان خود را از دست می دهند.
همچنین 64 درصد تصادفات برون شهری، 28 درصد درون شهری و 17 درصد در جاده های روستایی صورت می گیرد.»
به گفته محمد رویانیان رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، در حال حاضر مرگ ومیر ناشی از تصادفات جاده ای در رتبه ششم قرار دارد که پیش بینی می شود این رقم تا سال 2020 به رتبه سوم برسد. این در حالی است که در کشور ما این آمار به دومین عامل مرگ ومیر تبدیل شده است. در صورت عدم مقابله صحیح، آمار تصادفات تا سال 2020،60 تا80 درصد مرگ ومیرها در کشورهای در حال توسعه رخ خواهد داد که این رقم در کشورهای توسعه یافته بین 20 تا 60 درصد است.»
محمد بخارایی رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای نیز در سمینار بین المللی ایمنی حمل ونقل گفته است: «بیش از 90 درصد از جابه جایی کالا و مسافر در کشور از طریق حمل ونقل جاده ای صورت می گیرد که در مجموع سهم حمل ونقل دریایی ریلی و هوایی کمتر از 10 درصد است.»
وی با اشاره به افزایش دائمی آمار تصادفات در مورد راه های برون شهری کشور می گوید: «این افزایش به طور متوسط سالانه 7/13 درصد رشد دارد که با توجه به اقدامات صورت گرفته در زمینه ایمنی عبور و مرور در سال های اخیر این میزان رشد در سال 85 به 8/9 درصد کاهش یافته است.» به گزارش مرکز اطلاع رسانی پلیس راه کشور در سال 86 با مجموعه عملیاتی که انجام شد و با وجود افزایش 12 درصدی سفر و حمل ونقل عمومی مجموع کشته های تصادفات از 11 هزار و 212 نفر در سال 85
به 9 هزار و 507 نفر کاهش یافت. در همین حال آمار مصدومان سوانح رانندگی از 152 هزار و 999 نفر در شش ماهه اول سال گذشته به 138 هزار و 326 نفر در سال 86 کاهش یافت که 9/6 درصد کاهش را نشان می دهد.» به گفته سرهنگ علیرضا اسماعیلی در سال 86 کاهش کشته های تصادفات جاده ای کشور برای نخستین بار در ایران رخ داده است. به اعتقاد مسوولان پلیس راه کشور اقدامات فرهنگی در راستای ارتقای فرهنگ ترافیکی که از سال های قبل شروع شده و همکاری رسانه های گروهی در این کاهش بی تاثیر نبوده است اما این نکته را نیز نمی توان نادیده گرفت که با وقوع هر برخورد اتوبوس و ماشین های سنگین آمار تصادفات دچار نوسانات جدی شده و ایران می رود که دوباره در صدر جدول جهانی قرار گیرد.
اکنون ایران با ثبت آمار 27 هزار کشته در سال نسبت به جمعیت
70 میلیون نفری به لحاظ سرانه قربانیان حوادث رانندگی، دارای رتبه نخست در دنیاست. تصادفات رانندگی روزانه حدود 25 میلیارد تومان و سالانه بالغ بر 8900 میلیارد تومان خسارت به کشور وارد می کند. براساس آمار در هر 19 دقیقه یک نفر جان خود را بر اثر تصادف با خودرو از دست داده است.
محمد رویانیان رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور نیز هفته گذشته در همایش «مازندران، ترافیک و آینده» با اشاره به وجود
180 هزار کیلومتر جاده در کشور گفته است: «150 هزار کیلومتر راه روستایی و فرعی در کشور وجود دارد که از لحاظ ایمنی و علائم قابل اعتماد نیست و پلیس در این راه ها هیچ کنترل و نظارتی ندارد. در حوزه حمل ونقل، سند توسعه ملی وجود ندارد و وزارت راه و ترابری بر
30 درصد حمل ونقل عمومی برون شهری مدیریت ندارد.»
با در نظر گرفتن اینکه قوانین راهنمایی و رانندگی که اینک در کشور اجرا می شود 38 سال پیش نوشته شده است، رویانیان هشدار داده است رانندگان ما در «جاده های دیروز» و با «خودروهای فردا» به قتل می رسند و حادثه می آفرینند.
وحید نوروزی مدیرعامل معاینه فنی خودرو تهران نیز معتقد است باید سهم نقص خودروها در تصادفات رانندگی جدی تر گرفته شود: «عموماً اعلام می شود نقش عامل انسانی در بروز تصادفات 70 درصد است در حالی که طبق اعلام مجمع جهانی راه سهم انسان در تصادفات حدود 57 درصد است و با این حساب بهتر است در مورد سهم خطای انسانی و نقص خودرو تجدیدنظر شود.»  

 

منبع: روزنامه سرمایه تاریخ 10 اسفند 1387

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد